News Update :

MI VIDA ES MI DANZA DEL SOL

dimarts, 23 de setembre del 2008

En l'apartat de personatges nadius d'aquest bloc, fa uns quants dies ja, vaig un cloure un post que parlava de la figura de Leonard Peltier, empresonat fa quasi 30 anys per un crim que no va cometre, a part, es clar que el de ser indi. Ara, en aquest apartat de bibliografia nativa, us parlaré sobre el llibre que ha escrit mentre espera a la presó que el govern i la justícia americana, posin fi al seu error i el deixin en llibertat abans no mori.

Mitjançant la lectura d'aquestes pàgines, Leonard no fa un manifest a favor de la seva innocència, tot i que, evidentment la defensa, només es limita a donar la seva versió del fets i de quina manera està vivint tot plegat, engabiat a la presó de Leavenworth.
Tot i estar empresonat, Leonard no s'ha deixat vèncer i ha continuat la seva lluita des de dins la pressió, el que en ocasions li ha valgut rebre un tracte més hostil, si cal, dins la presó.
Es, en definitiva, una bona oportunitat per acostar-nos a la persona de Leonard, un dels últims màrtirs vius de la cultura nativa i comprendre una mica millor, la lluita tan desigual que manté el seu col.lectiu en contra el govern americà que tant i tant, els està oprimint.

El llibre està publicat per l'editorial Txalaparta, amb un bon fons referent a les lluites dels indígenes d'arreu del món per preservar els seus costums i el seu preu es de 15 euros.
Share this Article on :
 

© Copyright LAY-NAH RUN 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.